Singurul KIT de contracte de care ai nevoie pentru ca tu să ai o singură grijă: creația ta.
Ai auzit probabil sau poate ai trecut chiar tu prin experiențe mai puțin plăcute când clientul nu te-a mai plătit, deși tu ai muncit. Iar pentru că nu aveai un contract semnat, ai rămas cu buza umflată.
E de înțeles. Ai practic două opțiuni ca să-ți protejezi munca: fie apelezi la un avocat destul de scump, fie folosești contracte găsite la o căutare pe net din care nu înțelegi mare lucru și pe care oricum trebuie să le adaptezi.
Avocații sunt și ei creativi, dar pe felia lor. E greu să găsești un avocat care să înțeleagă diferența dintre fotografie și ilustrație. Darămite ce faci tu acolo cu programele tale.
Vino tu cu propunerea către client și du mingea la tine-n teren.
Tu ești cel care va stabili termenii unei noi colaborări. Când vii tu cu inițiativa, nu stai la voia întâmplării. 🍀
Atunci când știi să îi explici unui client termenii unei colaborări, îi dovedești de fapt că îți iei munca în serios.🤓
Când știi că munca ta este în siguranță, renunți la stres și afli ce înseamnă liniștea sufletească. Și somnul odihnitor.😴
Așa-i că te-ai săturat să primești contracte din care nu înțelegi nimic sau să cauți pe net? Contractul cadru de prestări servicii este documentul pe care vei lucra de acum înainte.
Logo, cât e logo? Dacă tot facem logo-uri, nu mai bine standardizăm? Ai un contract simplu, eficient, exact pentru asta.
Ca designer, poți face mai mult decât trasul de pixeli, chiar și să coordonezi echipe. Iar contractul de consultanță vine peste cel de design.
Munca ta trebuie să fie protejată chiar și până să semnezi un contract. Pitch-uri pentru agenții sau clienți? Asigură-te că nu pot folosi nimic fără acordul tău.
Știm cu toții că semnezi ca primarul, fără să știi ce e acolo. Acum nu mai ai niciun motiv să nu fi informat. Pentru că îți traducem totul în limbaj natural, pe care-l înțelegi.
Aici trecem în revistă toate drepturile de proprietate intelectuală care te interesează, ca să știi la ce să fii atent și cum să ”te vinzi”.
Ca să nu te pierzi în labirintul juridic, ți-am făcut un document în care îți prezentăm ce face fiecare document în parte.
…avocat specializat în industrii creative, tehnologie, data privacy & start-ups. Am pornit de la idee că dreptul nu trebuie să fie complicat, dar îl facem noi. Scopul meu este să te fac să înțelegi ce semnezi. 📑
Lucrez cu clienți de la start-ups la companii internaționale și merg mai departe de juridic: caut să îți explic și să găsim o soluție bună și din perspectiva afacerii tale și a planurilor de viitor. Am făcut primul KIT de tip DIY pe GDPR din România și am scris partea juridică din ”Ghidul de bune practici în influencer marketing”, o premieră la noi.
M-au premiat la Forbes 30 sub 30 și am fost pe listă celor de la Financial Times la New Europe 100: eastern Europe’s emerging technology stars.
Creez conținut educational juridic pe Instagram, Youtube și Facebook, iar motto-ul meu e simpu: Traduc legaleza pentru tine.
KIT-ul îl primești imediat ce faci plata, sub forma unei arhive. Acolo vei găsi atât documente editabile (.docx), dar și documente în format de tip .pdf, care să te ajute pe tot parcursul businessului tău.
Bineînțeles, poți folosi contractele și pentru clienții tăi din străinătate. Ar fi chiar în avantajul tău, pentru că te vei judeca, dacă este cazul, în România, după legile de aici. Ceea ce e un mare plus. Dacă clientul tău nu știe limba română, va trebui să traduci contractele în altă limbă.
Cu siguranță poți face modificări în contract pentru că nu-i nevoie să fii avocat deghizat în designer. Tasta “backspace” face minuni. Acum pe bune. Clauzele din contract sunt foarte evidente și super clare, iar asta le face ușor de adaptat la cerințele clientului. În cazul în care clientul are necesități mai speciale atunci cel mai bine este să apelezi la un avocat pentru clarificare. Îi poți trimite un email Anei aici: ana@avocatoo.ro
Noi credem că vei fi mulțumit. Dacă nu, te rugăm să ne scrii. Dacă nu și nu, nu putem returna banii, pentru că suntem exceptați conform legii. Dar sigur găsim o variantă să te facem mulțumit.
Claros que si, te rugăm să ne trimiți datele firmei la contact@librariadedesign.ro.
Dacă ai nevoie de servicii de consultanță, un sfat bun sau o opinie în legătură cu afacerile tale curente, trimite un email pe ana@avocatoo.ro. Ana ar fi mai mult decât fericită să te ajute.
Dacă întrebările tale sunt de ordin tehnic, apasă pe butonul de ”send message” din platformă. Dacă ai nevoie de consultanță juridică sau sunt aspecte care privesc partea legală, trimite un email pe ana@avocatoo.ro și preia Ana taurul de coarne.
Sigur, le poți traduce în orice limbă vrei tu: engleză, franceză, spaniolă, germană. Doar să ții minte că legea care se aplică documentelor este legea din România.
Poți folosi documentele de câte ori vrei, pentru oricâți clienți ai avea. Nu avem o limită de folosire. Descarci o dată, folosești la infinit.
Aceasta este prima variantă de ”Creativ pe legale”. O să adăugăm componente la KIT, inclusiv webinarii sau cursuri, în funcție de feedback-ul tău 🙂
Sigur, poți să iei contracte gratis de pe net. La fel poți să iei și logo-uri. De ce să plătești pentru unul? Aici ai mai mult decât un set de documente: ai un instrument menit să îți protejeze afacerea și creația. Nu l-am conceput ca un contract, ci ca o resursă de care te folosești să-ți crești brandul în siguranță.
Probleme pot să apară oricând și te pot costa timp și bani. Am creat KIT-ul pentru a te ajuta să fii cu un pas înaintea situațiilor mai puțin plăcute. Îți va fi de un real folos dacă ești freelancer: